Egy parfüm is öregíthet: szakértő szerint ezekkel az illatokkal vigyázni kell

Karolina Kaboompics -
illatok öregedés parfüm
Ha az öregedési elleni szépségtrükkökre gondolunk, akkor nem az illatok jutnak először eszünkbe, pedig a megfelelő parfüm kiválasztásával jelentős hatást lehet elérni. Miller Harris parfümszakértő elárulta, melyek azok az illatok, amelyekkel érdemes vigyázni, mert öregíthetnek bennünket.

Az előnyös frizura lehet egy az öregedés fizikai hatásainak lassítására, pláne, ha mindezt egy jó bőrápolási rutinnal, elegendő alvással és egészséges életmóddal kombináljuk, a ráncokkal, foltok, mélyebb vonalak könnyebben elkerülhetők. Azonban a stílusunkról sem szabad megfeledkezni, különösen a "jellegzetes illatunkról".  Miller Harris parfümszakértő elárulta, melyek azok az illatok, amelyekkel érdemes vigyázni, mert öregíthetnek bennünket. 

illatok
A nehezebb, túl édes vagy túl púderes illatok kissé régimódinak hatnak
Forrás: Karolina Kaboompics

Keressük a vibráló, modern illatokat

Bár sokan azt gondolják, hogy a klasszikus virágillatok azok, amelyek öregíthetnek, valójában nem ezekkel van a probléma. A virágos jegyek a legtöbb illatban megtalálhatóak, a lényeg azonban a kompozícióban és a parfümőr modern értelmezésében rejlik.

Nem arról van szó, hogy kerülnünk kell bizonyos jegyeket, hanem arról, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt egy illatban. A nehezebb, túl édes vagy túl púderes jegyek sok esetben régimódinak hatnak. Ehelyett keressünk jól kiegyensúlyozott illatokat friss, zöld és fás jegyek keverékével. A citrusos, gourmand és vizes elemek szintén modern hatást kölcsönözhetnek a virágos illatoknak, így vibráló és modern érzést adva nekik 

- mondja a szakértő, aki hozzátette, hogy ez a koncepció még a rózsaalapú illatokra is vonatkozik.

"A rózsa például sok 'klasszikus' illatban megtalálható, azonban ha élénk, gyümölcsös jegyekkel párosítjuk, egyszerre lehet időtlen és kortárs.”

A parfümszakértő kiemelte, hogy az ámbra, a pézsma és az oud melegséget, mélységet és komplexitást sugároz, ráadásul „gyönyörűen megmaradnak a bőrön”, így hosszú ideig érezhető a finom illatuk. A fűszerek, mint a kardamom, a gyömbér és a sáfrány egzotikus, izgalmas csavart adnak, míg bizonyos virágok, mint a tubarózsa és a jázmin gazdag, luxus vonzerőt kölcsönöznek – állítja a parfümőr. Hozzátette: „Ezeknek az elemeknek az összjátéka hoz létre egy igazán magával ragadó illatot.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.